Hari ini saya nak kongsi resepi karipap pusing yang rangup dan semestinya sedap. Biasanya nak buat inti yang sedap mudah tapi nak buat kulitnya tu ramai mak-mak yang failed. Karipap Nak Kekal Rangup Dari Pagi Sampai Ke Petang Sebelum Ibu Masak Ikut Petua Ni Keluarga Selalu bila nak makan beli je. . Ambil doh dan bulatkan kecil. Letakkan roti di atas acuan karipap dan sesudu inti ke atas roti 6. Masukkan kentang serbuk kari dan garam. Karipap yang sedap sudah tentu mempunya tekstur kulit yang rangup dan inti yang padu dan secukup rasa. Gaul sebati dan tutup api. Cara buat karipap pusing ni simple je. Nampak macam senang je nak buat tapi ada yang juga yang cuba tapi tak menjadi. Ada yang kulitnya keras ada juga yang liat. Sebenarnya ada cara untuk hasilkan kulit karipap yang rangup dan inti kentang yang sempurna rasanyaMak-mak boleh cuba resipi dan langkah satu persatu yang dikongsikan oleh penjual.
Comments
Post a Comment